Nyhed
19. februar 2019

Finanstilsynets egen whistleblower-ordning får hvert år næsten fordoblet antallet af henvendelser. Der er dog ikke nødvendigvis sammenhæng med øget hvidvask, mener tilsynet.

Nyhed
19. februar 2019

Det estiske finanstilsyn bekræfter i en meddelelse, at man lukker Danske Banks estiske filial. 

Nyhed
19. februar 2019

Finanstilsynets længe ventede rapport om bankernes provisioner i forbindelse med kvalitetsforbedrende services efterlader ikke mange områder, hvor bankerne fortsat må opkræve provisioner. Men i Finans Danmark kæmper de videre og vil nu ’i dialog med tilsynet’.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
19. februar 2019

Den europæiske tilsynsmyndighed European Banking Authority, der har haft det danske finanstilsyn under særlig lup siden september 2018, indleder nu en ny fase af undersøgelsen. 

Nyhed
19. februar 2019

Indflydelsesrigt kendispar kræver chefen for det britiske finanstilsyn fjernet. Tilsynsmyndigheden vender det blinde øje til kapitalforvalternes manglende efterlevelse af transparensreglerne i det europæiske værdipapirhandelsdirektiv, lyder anklagen.

Nyhed
19. februar 2019

Begrebet ’claw backs’ er blevet in på Wall Street. Nu vil Enhedslisten også have erhvervsministeren til at indføre det i danske direktørkontrakter for at bremse op for økonomisk svindel i finanssektoren.

Nyhed
19. februar 2019

”Der er behov for et kursskifte, når det gælder bestyrelsen i Finanstilsynet…” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
7. februar 2019

Domstol i Frankrig sigter nu officielt Danske Bank for hvidvask af 161 mio. kr. Banken skal stille en sikkerhed på 80 mio. kr.

Nyhed
5. februar 2019

Professor fra CBS kritiserer nu i skarpe vendinger Finanstilsynets frifindelse af sig selv i sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland. Frifindelsen har trods bistand fra Kammeradvokaten kun øget forvirringen om, hvordan ansvaret skal fordeles i kontrol med hvidvask af udenlandske banker.

Nyhed
5. februar 2019

Arbejdsgiverne i finanssektoren langer ud efter politiseringen af udlændingeområdet, der hæmmer både jobskabelsen og væksten. Rent administrativt har Danmark fået et for entydigt fokus på at gøre det vanskeligt for udlændinge at komme til landet, uanset hvem de er, og hvad formålet er. Tænketank er enig og advarer politikerne mod at blande problemstillingerne i en pærevælling.

Nyhed
5. februar 2019

Danske virksomheder skal lettere kunne tiltrække arbejdskraft fra det globale arbejdsmarked, når de har brug for det. Og det har de, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Hun fremsætter om kort tid et nyt lovforslag, der skal rette op på problemerne med den nuværende fast track-ordning.