Nyhed
4. august 2020

Finanstilsynet vil ikke længere acceptere Covid-19 som en begrundelse for, at virksomheder afholder sig fra at melde ud om deres forventninger til fremtidig indtjening og hvordan de er påvirket af Covid-19. ”Udsteder har på nuværende tidspunkt et tilstrækkeligt grundlag til at præsentere ny guidance,” lyder det i tilsynets opfordring.

Nyhed
4. august 2020

Omkostningerne ved at indrapportere til myndighederne skal ned med mellem ti og tyve pct. I hvert fald for de mindre og ikke-komplekse banker. Det er målet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed EBA, der er gået i gang med at analysere, hvordan det kan lade sig gøre at optimere tilsynenes rapporteringskrav samtidig med, at bankernes omkostninger ved at indrapportere til tilsynene bliver reduceret.

Nyhed
23. juni 2020

På trods af flere direktiver og ihærdig indsats fra EU’s side er det stadig uigennemsigtigt især for private at investere deres penge. Det mener Forbrugerrådets cheføkonom, der netop et udpeget til at være med til at rådgive ESMA de næste fire år. Han beklager også, at Finanstilsynet ikke er mere ihærdige.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
23. juni 2020

Det danske obligationsmarked er det mest gennemsigtige i EU. Sådcan lyder det kort og kontant fra Finans Danmark i et høringssvar til ESMA. Den danske lobbyorganisation ser ingen gode grund til at øge gennemsigtigheden endnu mere – og i hvert fald ikke før EU har fået styr på den dårlige kvalitet af data.

Nyhed
23. juni 2020

”De banker, der ikke vil følge vores anbefalinger og i stedet tillader deres institutioner at uddele udbytte i disse vanskelige tider, bør imidlertid spørge sig selv, om de fortjener den fulde tillid fra BaFins side. Det er nu op til bankerne.” Sådan lyder det i en meget skarp opfordring fra det tyske finanstilsyn.

Nyhed
16. juni 2020

Antallet af hvidvaskunderretninger fra de danske pengeinstitutter fortsætter med at sætte nye rekorder. Nu begynder revisionshuset PWC at sætte spørgsmålstegn ved, om bankerne er dygtige nok eller de bare indrapporterer alt for at ”være på den sikre side”.

Nyhed
16. juni 2020

Ti års erhvervserfaring er bare en af anbefalingerne til nye krav til topchefer i de største danske banker. Men de kvantitative krav til topcheferne og andre nøglepersoner er ikke nok i sig selv. Gennemslagskraft og pondus er mindst lige så vigtigt.

Nyhed
16. juni 2020

Afskedigelse af den complianceansvarlige og hvidvaskansvarlige i pengeinstitutter skal kun kunne ske med bestyrelsens forudgående godkendelse. Sådan lyder en af mange anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Finanstilsynet.

Nyhed
9. juni 2020

Banker overvåger alle transaktioner. Men visse mistænkelige transaktioner bliver desværre nok ikke opdaget. Dertil er transaktionsomfanget for stort og transaktionsmønsteret kan være komplekst. Men jo bedre bankerne bliver til at overvåge transaktionerne, jo mere vil det skræmme de kriminelle, siger Finanstilsynet.

Nyhed
9. juni 2020

Brancheorganisationen Forsikring & Pension glæder sig over EU’s udspil til en ny og stærkt ambitiøs datastrategi. Men samtidig advarer organisationen mod, at den nye strategi bliver pakket ind i regulering, som det eksempelvis er sket med PSD2.

Nyhed
3. juni 2020

For anden gang på lidt over et år igangsætter Finanstilsynet nu en undersøgelse af pensionsselskabernes løbende værdiansættelse af alternative investeringer. Denne gang sker det på baggrund af de store udsving, der har været på de finansielle markeder som følge af corona-krisen.