Nyhed
22. maj 2018

En arbejdsgruppe under Erhvervsministeriet har fundet 300 mio. kr., der kan lempe byrderne for finansielle virksomheder. Flere var det ikke muligt at finde, for langt de fleste love og regler kommer i dag ikke fra den danske lovgivning men fra EU. Vi bør skabe en nordisk alliance i EU, foreslår professor.

Nyhed
22. maj 2018

Finanssektoren kan ikke bruge PostNord, der er for dyr, langsom og upålidelig. Der kan spares 133 mio. kr. på at sende breve ud til kunderne elektronisk – men det kræver en lovændring.

Nyhed
22. maj 2018

Finanstilsynet vil nu til at kulegrave årsagerne til, at compliancefunktionerne i de finansielle virksomheder ikke i tide opdagede de lovovertrædelser, der har medført sanktioner.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
22. maj 2018

Overtrædelse af straffelovens hvidvaskbestemmelser vil fremover kunne indbringe op til otte års fængsel. Der er dog ringe sandsynlighed for, at bestemmelsen vil blive taget i anvendelse, mener ekspert.

Nyhed
22. maj 2018

Det går stærkt i FinTech branchen. Mens de hypede Bitcoins er under hårdt pres, kom den første danske ICO på markedet i sidste uge - og en e-dollar fra Circle er på vej.

Nyhed
22. maj 2018

En ny generation blockchain-teknologi skaber helt nye muligheder. Den danske FinTech-virksomhed, Block Finance A/S, kan potentielt tilbyde en global handelsfunktion, hvor betalinger og valutahandel gennemføres hurtigt og billigt. Det er ikke længere en fjern fremtidsvision, men virkelighed lige om lidt.

Nyhed
15. maj 2018

Nasdaq taber markedsandele til de store banker. Selv skyder Nasdaq skylden på MiFID2, der virker stik mod hensigten, når det gælder om at flytte aktiehandel hen til oplyste markedspladser, mener direktøren for Nasdaq i København. Han håber, at myndighederne vil gribe ind – men det skal han næppe forvente.

Nyhed
15. maj 2018

Presset myndighed lukker helt ned for kommunikationen oven på massiv kritik af Danske Bank-undersøgelse. Ekspert mener, at undersøgelsen ’stille og roligt er ved at blive hudflettet’.

Nyhed
15. maj 2018

På den ene side er det småt med tilliden til udstedere af ICO’s og diverse kryptovalutaer i det mere etablerede danske investormiljø. På den anden side peger eksperter på det store vækstpotentiale, hvis en af de nye forretningsideer er holdbar og får succes.  

Nyhed
15. maj 2018

Selv om interessen for at udstede de såkaldte ICO’s har været overvældende, har Finanstilsynet ikke kendskab til danske udstedere. Tilsynet er dog ikke i tvivl om, at danske virksomheder kommer til at finansiere sig på ad denne vej.

Nyhed
8. maj 2018

Trods sønderlemmende og historisk hård kritik af Danske Bank-ledelsens håndtering af hvidvask i Estland, lever Danske Bank ifølge Finanstilsynet fortsat op til ’Fit & Proper’-reglerne. Ekspert forstår ikke, hvorfor tilsynet passivt afventer bankens egen undersøgelse af skandalen.