Nyhed
20. oktober 2020

Finanstilsynet forventer inden årets udgang at være færdige med deres projekt AML/TEK, der vil komme med en analyse af flere teknologiske muligheder, der kan hjælpe den finansielle sektor med at bekæmpe hvidvask mere effektivt og automatiseret. Nogle af mulighederne vil kræve dybe politiske overvejelser.

Nyhed
20. oktober 2020

Efter massiv kritik og ti påbud fra Finanstilsynet er PenSam Bank gået i gang med at leve op til påbuddene. Det er især krav om at styrke den skriftlige dokumentation, lyder det fra Pensam Bank.

Nyhed
20. oktober 2020

En hvidvask sag fra Storbritannien vækker nu opsigt uden for landets grænser. Det lykkedes nemlig ikke myndigheder at skaffe beviser mod en mand, de havde mistænkt for hvidvask i den helt store stil. Alligevel har de nu fundet en måde at straffe ham på.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
6. oktober 2020

Danske Bank lægger nu sin plan frem for, hvordan de mener, at hvidvask skal bekæmpes, ikke bare i Danmark men internationalt. Det sker i et skriftligt svar på EU Kommissionens udspil til bekæmpelse af hvidvask.

Nyhed
6. oktober 2020

I over otte år har det været en velbevaret hemmelighed, at Saxo Bank i 2012 fik en bøde for brud på hvidvaskreglerne på seks mio. kr. Dermed har banken i mange år toppet bødelisten – uden nogen vidste det.

Nyhed
6. oktober 2020

KOMMENTAR: PenSam Bank fik forleden hele ti påbud af Finanstilsynet for ikke at efterleve hvidvaskreglerne. Selv meget basale regler synes de ikke at have styr på i PenSam Bank. PenSam siger, de har rettet op på ni påbud. Men betyder det så, at banken nu har en hvidvaskstrategi?

Nyhed
29. september 2020

Hvidvasksekretariatets nyeste våben i kampen mod hvidvask og finansiering af terrorisme viser sig nu at have omfattende begrænsninger og kan slet ikke bruges på den måde eller være den lettelse, som sekretariatet selv havde håbet på.

Nyhed
29. september 2020

Hvis EU’s indsats mod hvidvask skal virke efter hensigten, så må flere finansielle institutioner idømmes store mærkbare bøder og ansvarlige bør sættes i fængsel. Det mener Ph.d. og forsker i hvidvask ved CBS Law i København Kalle Johannes Rose.

Nyhed
29. september 2020

Finanstilsynet har gennemført en stor temaundersøgelse af pengeinstitutters udlån til erhvervskunder med høj gearing og resultatet er bekymrende. Tilsynet frygter en usund konkurrence om kunderne, som indebærer, at lånebetingelserne generelt er lempet for udlån med høj gearing.

Nyhed
23. september 2020

Hvidvasksekretariatet behøver ikke længere den omstændelige procedure med dommerkendelser for at finde ud af, hvem der ejer hvilke bankkonti eller pengebokse. De kan nu centralt sende en forespørgsel ud til alle danske banker, der så skal svare i løbet af få dage.

Nyhed
22. september 2020

Finanstilsynet har modtaget flere henvendelser om, at problemerne i Danske Banks inddrivelsessystemer også findes i andre banker.