Nyhed
17. oktober 2018

Finanstilsynet har vendt tommelfingeren ned for Jacob-Aarup Andersen, der har kandideret til det ledige sæde som topchef i Danske Bank. ”For uerfaren”, lyder dommen. Midlertidig administrerende direktør Jesper Nielsen fortsætter.

Nyhed
17. oktober 2018

Myndighederne i Danmark, Sverige og Norge undersøger nu Nordea for hvidvask af en mia. kr.

Nyhed
16. oktober 2018

… om eksperterne, der er uenige om, hvorvidt der er noget at komme efter for Bagmandspolitiet, der efterforsker Danske Bank i den spektakulære hvidvasksag? Eller om Forsikring & Pension, der har svært ved at se de store perspektiver i den ellers meget ambitiøse EU-vision om det pan-europæiske pensionsprodukt, PEPP? Om Swedbanks Head of Compliance, der mener, at det kritiske fokus på hvidvask på den lange bane vil blive en styrke for de finansielle systemer? Eller om Den Danske Aktuarforening, der mener, at erhvervsministeren er i gang med at fjerne forbrugerbeskyttelsen i forsikrings- og pensionsbranchen?
Efterårsferien kan være en god anledning til at få samlet op på nogle af de historier, du måske ikke nåede i løbet af din hektiske arbejdsdag. Næste nyhedsbrev fra Complidia kommer i din indbakke den 23. oktober.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
12. oktober 2018

Efter høringsfristens udløb er Finanstilsynet nu klar med en ny vejledning om hvidvask. Vejledningen henvender sig til de 18.000 virksomheder, der er omfattet af hvidvaskloven.

Nyhed
9. oktober 2018

Statsadvokaten efterforsker, om der kan rejses en straffesag mod ansatte i Danske Bank i Danmark. Eksperter er uenige om, hvorvidt der er noget at komme efter for Bagmandspolitiet i den opsigtsvækkende hvidvasksag, eftersom lovgivningen først blev strammet sidste år. Såvel justits- som erhvervsministeren fastslog i et samråd i maj, at det slet ikke er en opgave for dansk politi.

Nyhed
9. oktober 2018

De finansielle systemer i de nordiske lande er tilstrækkeligt stabile, og økonomien er stærk og diversificeret nok til fortsat at udvikle sig, mens nye metoder til at modvirke hvidvaskning af penge implementeres, mener compliance-chef i Swedbank. Hun tror på, at den usikkerhed, som det kritiske fokus på hvidvask skaber på kort sigt, vil styrke de finansielle systemer på længere sigt.

Nyhed
9. oktober 2018

Det er store visioner og ambitioner, der ligger til grund for det fælleseuropæiske pensionsprodukt PEPP, der dog får en lunken modtagelse i den danske pensionsbranche. I hvert fald i sin nuværende form.

Nyhed
9. oktober 2018

Den Danske Aktuarforening skal i denne uge til møde i Folketingets erhvervsudvalg for at overbevise dem om, at lovkravet om en ansvarshavende aktuar skal bevares. Erhvervsministeren overvejer at gøre stillingen frivillig for pensionsselskaberne.

Nyhed
4. oktober 2018

11 direktører og ledende medarbejdere i Danske Bank er enten fyret eller har selv sagt op i forbindelse med hvidvaskskandalen fra Estland. Det oplyser banken til Finanstilsynet.

Nyhed
4. oktober 2018

Finanstilsynet pålægger Danske bank at øge solvensen med 10 mia. kr. som følge af øget compliance- og omdømmerisiko. Samtidig bekræfter banken, at det amerikanske justitsministerium undersøger bankens strafferetslige ansvar i relation til hvidvaskaktiviteter i Estland.

Nyhed
2. oktober 2018

IT-direktør har svært ved at forstå, at tilsynsmyndighederne ikke skulle have ressourcer nok til at gennemtrevle de mange millioner transaktioner i Danske Bank, der er under mistanke for hvidvask. Det er et spørgsmål om at investere i de rigtige AI-redskaber – kunstig intelligens. Frontmanden i IT-virksomheden Calcabis, Kasper Wodstrup Rost, taler om emnet på Kammeradvokatens og Complidias konference om hvidvask i slutningen af oktober.