Nyhed
24. november 2020

Dem, der har koderne til de decentraliserede og anonyme kryptovalutaer er også dem, der sætter dagsordenen.  kryptofællesskaber med egne, separate finansielle systemer, er umulige at regulere. Først når tilsynsmyndighederne accepterer dette vilkår, kan de udvikle nye metoder til at imødegå det, lyder en af konklusionerne i et nyt studie fra CBS.

Nyhed
24. november 2020

Mange danskere bliver hvert år fanget i at bryde kontantforbuddet mod at modtage over 50.000 kr., og næste år skærpes det forbud til kun 20.000 kr. Der er og bliver altså ikke behov for at rende med mange kontanter.  Men paradoksalt nok vokser pengemængden her under corona-krisen i både Storbritannien og EU, viser analyse fra Bank of England.

Nyhed
24. november 2020

Usikkerhed påvirker danskernes lyst til at investere. Det er Danmarks Nationalbank sikker på. Og nu kan banken også dokumentere det med et nyt frygt-indeks. Jo højere frygten kan konstateres, jo mindre er lysten til at investere.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
17. november 2020

Over 100 danskere bryder hvert år forbuddet mod at modtage over 50.000 kr. i kontanter. Ifølge SØIK er det oftest ”pæne borgere”, der bryder forbuddet uden at vide det. Fra næste år strammes forbuddet til 20.000 kr.

Nyhed
17. november 2020

Finanstilsynet understreger nu over for alle banker, at hver enkelt kunde skal have skriftlig besked, hvis kundens indestående bliver forrentet med negativ rente. Det er ikke et lovkrav, men tilsynet vurderer alligevel bankernes har en forpligtelse til at varsle hver enkelt kunde. Sagen kommer efter en påtale til Salling Bank.

Nyhed
17. november 2020

Forbrugerombudsmanden har anmeldt 18 banker og lånevirksomheder til Finanstilsynet. Det sker fordi, de har lavet en yderst mangelfuld kreditvurdering af deres kunder, før de gav dem et lån. I over 100 sager har overgældsatte forbrugere fået forbrugslån, som de aldrig skulle have haft.

Nyhed
11. november 2020

Regeringen har fremlagt en lang række forslag på hvidvaskområdet, blandt andet skærpes kontantforbuddet fra de nuværende 50.000 kr. til 20.000 kr. Tilsynet er på vej med flere tiltag, der skal lette bankernes indsats i kampen mod hvidvask.

Nyhed
11. november 2020

EU’s finansministre har godkendt, at EU går videre med planerne om at oprette sit eget tilsyn med hvidvask. Det bliver en opgave, hvor der skal afklares mange grænsestridigheder mellem et EU-tilsyn og de nationale tilsyn.

Nyhed
3. november 2020

Den danske regering ser masser af fordele og kun få ulemper ved en kapitalmarkedsunion, der er udtænkt som en styrkelse af det finansielle indre marked for alle EU-lande. Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et notat til Folketingets Europaudvalg.

Nyhed
3. november 2020

Der er bred dansk opbakning til EU’s planer om en kapitalmarkedsunion, både fra Danmarks Nationalbank, Forbrugerrådet Tænk, Finansforbundet og finanssektorens to store interesseorganisationer. Men især Finans Danmark peger på en afgørende forhindring, der skal løses for en union overhovedet kan komme på tale.

Nyhed
3. november 2020

Banker må ikke diskriminere mellem mænd og kvinder, når der skal udbetales bonusser for den samme aktivitet. Det foreslår den europæiske banktilsynsmyndighed EBA.