Nyhed
18. juni 2019

Det bliver nemmere og billigere at rejse kapital på offentlige markeder, når en ny forordning fra EU træder i kraft i næste måned. Især kan der skæres på udgifter til revisor, ligesom ledelsen skal spare på krudtet, når den vil fraskrive sig ansvaret for alskens ulykker. Men Finanstilsynet kommer også på en ny opgave: Fremover skal myndigheden kontrollere, om teksten i prospekterne er skrevet med tilstrækkelig stor skrifttype.

Nyhed
18. juni 2019

Den styrkede indsats mod hvidvask og anden økonomisk kriminalitet i den finansielle sektor har ført til krav om en skriftlig politik, der sikrer en sund virksomhedskultur. De nye regler træder i kraft 1. juli.

Nyhed
18. juni 2019

Tidligere Nordea-chefer og bankernes formand er ifølge medie i Bagmandspolitiets søgelys i forbindelse med ransagningen af Nordeas danske hovedsæde i sidste uge.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
18. juni 2019

To direktører i Swedbank i Estland er suspenderet med øjeblikkelig virkning som følge af hvisvaskskandale i den svenske storbank.

Nyhed
18. juni 2019

”Der er få brodne kar. Det er ikke hele sektoren, som bør straffes…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
11. juni 2019

Nye EU-regler pålægger hele virksomheden ansvaret, hvis der bliver begået hvidvask af penge. Dermed bliver det ikke længere nødvendigt at bevise, hvorvidt ledelsen kendte til eller ikke kendte til, at der blev begået hvidvask. De nuværende hvidvaskregler bringer os kun halvt i mål i kampen mod hvidvask, men de kommende regler viser, at EU er klar til at handle, lyder det fra dansk forsker.

Nyhed
11. juni 2019

Nye skatter kommer altid med en omkostning for velstanden i samfundet, anfører Finans Danmarks direktør Ulrik Nødgaard, der gerne vil gå i dialog med en kommende regering om bankernes bidrag.

Nyhed
11. juni 2019

Finanstilsynet vil beskytte de detailkunder, der konsekvent taber penge på binære optioner – også kaldet væddemålsoptioner – og planlægger derfor et permanent forbud mod produkterne.

Nyhed
11. juni 2019

”Jeg mener ikke, at det mandat, som EBA har fået, er et mandat, der vil løse problemet…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor holder aldrig fri. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
4. juni 2019

Finanstilsynet har udstedt 34 påbud inden for hvidvaskområdet det seneste halvandet år fordelt på 13 finansielle virksomheder. Men tilsynet har udskudt offentliggørelsen af 37 inspektioner foretaget i samme periode. Det er med få undtagelser mindre virksomheder med betalingsoverførsler samt vekselbureauer, der har fået påbud, viser Complidias gennemgang af de hidtil offentliggjorte redegørelser.

Nyhed
4. juni 2019

Helt forudseligt har bankerne været prügelknabe under valgkampen og står til at blive mellemfinansieringsleddet for vidtløftige velfærdsplaner. Skattesystemet er imidlertid ikke et straffeorgan, men en fordelingsnøgle til samfundets husholdningskasse. Og den bør ramme lige rimeligt på tværs af brancher og point på popularitetsskalaen.