Nyhed
11. december 2018

Pengeinstitutter overholder ikke reglerne om, at gælden højst må være fire gange husstandsindkomsten i vækstområderne. Det viser en temaundersøgelse, Finanstilsynet netop har offentliggjort, og som har medført stribevis af påbud. 

Nyhed
11. december 2018

Om præcis et år forlader Danmark anklagemyndighedernes europæiske samarbejde, Eurojust. Dermed står Danmarks muligheder for at efterforske eksempelvis hvidvaskssager til at blive svækket markant. Det haster, hvis vi skal nå at få en parallelaftale, mener tænketank.

Nyhed
11. december 2018

Foreningen for statsautoriserede revisorer tilbyder nu at overtage dele af Finanstilsynets opgaver med at kontrollere bankernes indsats i kampen mod hvidvask. ”Vi kan bidrage til at gøre den samlede indsats mere fintmasket,” siger foreningen.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
11. december 2018

I takt med at maskiner og kunstige intelligenser gradvist tager over på de udførende opgaver, bliver complianceafdelingernes opgaver primært forretningsstrategiske. Det mener Deloitte, som ser et stort upside i udviklingen.

Nyhed
11. december 2018

Den hårde regulering af finansbranchen begrænser konkurrencen til skade for forbrugerne, konkluderer analyse fra Konkurrencerådet. Ikke mindst tilsynsdiamanten på realkreditområdet får kritik af rådet.

Nyhed
7. december 2018

Helt efter planen blev DI-direktør Karsten Dybvad valgt som formand efter detroniserede Ole Andersen på fredagens ekstraordinære generalforsamling i Danske Bank. A.P. Møller Holdings investeringsdirektør Jan Thorsgaard Nielsen er ny næstformand.

Nyhed
4. december 2018

Antallet af indberetninger om hvidvask er nu så overvældende, at ingen kan nå i dybden med dem. Bankerne må stramme op og blive bedre til at tjekke, om deres kunder foretager sig noget kriminelt, lyder opsangen fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Finansbranchen afviser kritikken.

Nyhed
4. december 2018

Ros til bankerne for at lægge sig fladt ned. Alt andet havde også været ufatteligt tonedøvt. Men man kan blive frygtelig i tvivl om, hvorvidt årsagen til at sektoren fortryder, først og fremmest er, at den er blevet fanget med fingrene i kagedåsen.

Nyhed
4. december 2018

Efter hvidvaskskandalen i Danske Bank mener statsministeren nu, at dansk deltagelse i den europæiske bankunion vil løse Danmarks udfordringer med at føre tilsyn med store banker. Socialdemokratiet er vendt rundt og kræver nu en folkeafstemning, hvis Danmark skal deltage. Debatten er blusset op igen. Complidia bringer her tre grunde for og tre grunde imod en dansk deltagelse.

Nyhed
4. december 2018

”Regeringens hvilepuls kommer ikke meget over 45, hvis vi dropper kravet om at afskaffe den ansvarshavende aktuar.” Sådan lød det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov ved førstebehandlingen af nyt lovforslag, som dermed bøjer af fra oprindeligt krav. Tilbuddet gælder dog foreløbig kun for firmapensionskasser.

Nyhed
4. december 2018

Vedtægtsændringer giver Nykredits topchef endnu et år i spidsen for bankernes interesseorganisation.