Nyhed
24. marts 2020

Bankerne står helt centralt i kampen for at redde så mange virksomheder og privatkunder som muligt gennem corona-krisen. Men bankerne har også selv brug for hjælp for at kunne hjælpe. Flere midlertidige lempelser hjælper bankerne medat få deres maskiner til at fungere hurtigere og smidigere.

Nyhed
24. marts 2020

På en uge har Finanstilsynet modtaget over 50 ansøgninger fra virksomheder, der søger om dispensation fra forskellige regler som følge af corona-krisen.

Nyhed
24. marts 2020

Finansinspektionen i Sverige udnyttede sine nye beføjelser næsten maksimalt, da den uddelte en historisk administrativ bøde på fire milliarder kroner til Swedbank for brud hvidvaskreglerne.  Afgørelsen på næsten 100 sider kan give stor inspiration i Danmark, hvor Finanstilsynet nu også kan udskrive administrative bøder.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
24. marts 2020

Børshandleres samtaler med deres kunder bliver optaget, så der ikke bagefter opstår tvivl om, hvilken handel der skal gennemføres til hvilken pris. Men hvad gør man, når børshandleren arbejder hjemmefra her under corona-krisen

Nyhed
17. marts 2020

Banker og realkreditselskaber spiller en central rolle i de økonomiske redningspakker, der skal redde erhvervslivet fra økonomisk nedsmeltning på grund af covid-19. De kan skaffe både private og virksomheder den nødvendige likviditet på meget kort tid. Men rundt omkring i Europa er der stor forskel på, hvordan tilsynene løsner grebet om bankernes muligheder for at reagere.

Nyhed
17. marts 2020

”Cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj. Og i denne kritiske tid hvor mange arbejder hjemme, er vi ekstra sårbare”. Sådan lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen efter en ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed.

Nyhed
17. marts 2020

Fleksibilitet fra de nationale myndigheders side var nøgleordet, da de europæiske tilsynsmyndigheder udsendte deres anbefalinger, henstillinger og vejledninger i forbindelse med udbruddet af covid-19.

Nyhed
10. marts 2020

Finanstilsynet ønskede i forbindelse med den nye lov om finansielle virksomheder at udvide sin tavshedspligt og dermed bryde et fundamentalt princip om åbenhed. I sidste øjeblik fik Forbrugerombudsmanden fjernet de omstridte paragraffer. Men forslaget er dermed langt fra lagt i graven.

Nyhed
10. marts 2020

Forbrugerombudsmanden vandt første runde i kamp mod både Finanstilsynet og bankernes lobbyorganisation Finans Danmark. Det hele handlede om en udvidelse af tilsynets tavshedspligt men ville kollidere med reglerne på Forbrugerombudsmanden område.

Nyhed
10. marts 2020

Den danske Fondsmæglerforening og Finans Danmark mente ikke, at investeringsforvaltningsselskaber og fondsmæglerselskaber skulle underlægges nye regler om outsourcing, da de i forvejen er reguleret. Men deres indvendinger fik kun delvist medhold selv om ministeriet erkender, der er tale om ”overimplementering”.

Nyhed
3. marts 2020

Mindre nystartede virksomheder bør have regulatoriske frirum. Sådan lyder opfordringen fra en nystartet politisk enhed eller politisk talerør med navnet Copenhagen Fintech Policy. Bagved står magtfulde organisationer som DI, Finans Danmark, Finansforbundet og så selvfølgelig Copenhagen Fintech.