Nyhed
20. august 2019

Konsulenthuset Accenture har afdelinger rundt om i verden, der allerede nu varetager flere compliance-opgaver for internationale banker, der således har outsourcet opgaven til en tredje part. Også andre konsulenthuse er begyndt at tilbyde den service, og outsourcing kan være løsningen, der letter det konstant stigende arbejdspres, som også danske banker oplever, lyder det fra Accentures danske afdeling.

Nyhed
20. august 2019

Det er uden fortilfælde, når Finanstilsynets direktion ifølge erhvervsmediet Finans vil politianmelde Danske Bank for at have overtrådt reglerne om investorbeskyttelse i skandalesagen om Flexinvest Fri.

Nyhed
20. august 2019

Det hidtil største beløb efter reglerne om ’Unexplained Wealth Order’, hvor en omvendt bevisbyrde tvinger indehavere af store mistænkelige formuer til at forklare, hvor pengene kommer fra, er beslaglagt af britisk politi.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
20. august 2019

Der tegner sig et bredt politisk flertal til at indføre en grænse for, hvor høje renter og gebyrer forbrugerne må betale for kviklån. Og nu er erhvervsminister Simon Kollerup (S) klar til at gribe ind.

Nyhed
20. august 2019

ANMELDELSE: Grådighed, mafiabander og vilde russiske magtkampe om at sikre sig sin del af rovet. Det er det dramatiske bagtæppe i bogen ’Troldmanden’ om hvidvask i Danske Bank og finansmanden og hvidvaskjægeren Bill Browder. Forfatterne skal have stor ros for at nuancere debatten om hvidvask og for at bringe andre perspektiver på det nye Rusland frem. Men læseren lades uforløst tilbage. Det gælder  både i spørgsmålet, om der er tilstrækkelig dokumentation for hvidvask i Danske Bank, om hvorvidt Browders russiske fortælling er blændværk og om Berlingske har ladet sig manipulere i afdækningen af skandalen. Og bogen rummer for meget research for åben mikrofon. Det havde klædt den, hvis forfatterne selv havde trådt tydeligere frem med deres vurderinger.

Nyhed
20. august 2019

”Det går helt i hegnet, simpelthen…” Debatten om reguleringen af den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
13. august 2019

Når det gælder grøn finans, kan der næsten ikke bliver reguleret for meget, mener direktør i Nordea Invest, Eric Pedersen. Han glæder sig over, at EU rykker hurtigt på området.

Nyhed
13. august 2019

Da Danmark sidste år indførte forsikringsformidlingsdirektivet IDD, gik bankerne delvist fri. Både juristerne i Erhvervsministeriet og Finanstilsynet mente, at danske banker var underlagt tilstrækkelig regulering og ikke behøvede at søge om tilladelse, når de formidler forsikringer sammen med deres kreditkort. Men EU-Kommissionen kræver en tilladelse, så nu har Danmark måttet rette ind og skærpe kravene til danske banker, der også sælger forsikringer. Håbet er nu at få ændret direktivet, næste gang det skal justeres.

Nyhed
13. august 2019

Dugfrisk bog om den kontroversielle finansmand og hvidvaskjæger Bill Browder og hans rolle i bl.a. Danske Banks hvidvasksag kravler allerede højt på bestsellerlisterne. Bogen stiller sig særdeles kritisk i forhold til Berlingskes dækning af Danske Bank-sagen, og det har allerede inden udgivelsen ført til ophedede debatter.

Nyhed
13. august 2019

”Folk på gaden betragter os som kriminelle, når de har læst avisen…” Debatten om reguleringen i den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

Nyhed
25. juni 2019

Der er historisk momentum bag grønne finanskrav i EU. Og især når det nye parlament og Kommissionen er på plads, vil debatten blive intensiveret, forudser Finans Danmark, der mener, at den grønne bølge får direkte indflydelse på bankernes bundlinjer.