Nyhed
14. august 2018

Finanstilsynet har netop haft en ny omfattende vejledning til forebyggelse af hvidvask i høring. Omkring 20.000 virksomheder er nu omfattet af den nye lov om hvidvask, der kraftigt udvider antallet af personer, der kan blive afkrævet en straffeattest.

Nyhed
14. august 2018

Der kommer konstant justeringer på hvidvasksområdet. Derfor fortsætter arbejdsgruppen, der står bag den nye hvidvaskvejledning, på permanent basis.

Nyhed
14. august 2018

Professor Tom Kirchmaier fra CBS udnævner bankerne til fodslæberne i hvidvaskbekæmpelsen, mens bankforsker Lars Krull roser bankernes mange indberetninger til myndighederne.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
14. august 2018

Finansielle virksomheder skal løbende vurdere risikoen, der er forbundet med Brexit, og tage de nødvendige skridt for at sikre, at de kan fortsætte deres aktiviteter, efter Storbritannien udtræder af EU. Virksomhederne skal holde Finanstilsynet opdateret.

Nyhed
14. august 2018

Kritikken er haglet ned over Danske Bank hele sommeren, hvor forargelsen over håndteringen af hvidvasksagen ingen ende vil tage. Samtidig har debatten fokuseret på myndighedernes manglende ressourcer, hvor oppositionen for eksempel vil have indført en fast track-ordning hos SØIK. Finans Danmark er ikke afvisende, men ønsker samtidig en ordning, der sikrer, at alle indberetninger bliver håndteret.

Nyhed
26. juni 2018

Den nyudnævnte erhvervsminister Rasmus Jarlov fremsætter efter sommerferien lovforslag, der indeholder et bødekatalog med ”betragtelige skærpelser” for overtrædelser af hvidvaskloven.

Nyhed
26. juni 2018

Basel-komitéens nej til Danmarks ønske om at få justeret risikovægtene på realkreditobligationer kan skyldes særpraksis hos det danske finanstilsyn, vurderer Jyske Bank.

Nyhed
26. juni 2018

Finanstilsynet er nu klar med sin store tema-undersøgelse, efter det blev forbudt for investeringsforeninger at sende provisioner til banker. I nogle investeringsfonde er omkostninger uforklarligt steget med 300 mio. kr., og tilsynet vil nu kulegrave disse fonde.

Nyhed
26. juni 2018

Investorer får et helt nyt værktøj i hænderne på lørdag, hvor de for første gang kan se, om deres handelsplatforme nu også leverer den bedst mulige pris. Men en ekspert kalder det et data-monster, som bliver sluppet løs, og som ingen investorer vil kunne finde rundt i alligevel.

Nyhed
26. juni 2018

Når Storbritannien trækker sig ud af EU, er det nødvendigt med nye regler for at regulere udenlandske børser, der opererer i EU, siger den europæiske finans-vagthund ESMA. 

Nyhed
19. juni 2018

Med David Lando som ny formand for Finanstilsynet er det en af Danmarks mest internationalt anerkendte akademikere, der nu sætter sig i stolen. Han er stærk tilhænger af en dialogbaseret kultur og et tilsyn, der altid skal kunne basere sine afgørelser på fakta og ikke være magtfuldkommen, siger han i dette interview.