Nyhed
22. december 2020

Danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber kan undtagelsesvist og kun efter et konservativt skøn få lov til at udbetale udnytter i 2021. Finanstilsynet sætter dog ikke en grænse på udbyttet, men det gør andre lande og ECB. Og EBA er helt imod, at der udbetales udbytter.

Nyhed
22. december 2020

Stadig store beløb med beskidte penge flyder konstant fra eksotiske offshore selskaber og ind i fast ejendom. Sådan lyder vurderingen fra FATF’s direktør i en usædvanlig skarp analyse, hvor han blandt andet retter skytset mod advokater og revisorer, der gerne ”vender det blinde øje til for at tjene hurtige penge”.

Nyhed
15. december 2020

De danske banker vil inden længe få et brev fra Hvidvasksekretariatet. I dette brev vil de kunne læse præcist, hvad deres underretninger om hvidvask har ført til og helt konkret også, hvilke retssager og domme underretningerne har medført.

Reguleringsdatabase (beta)


Nyhed
15. december 2020

Bankerne er tættere på at få opfyldt deres drøm om et forum, hvor de kan udveksle kundeoplysninger med myndighederne og med hinanden. SF har taget ideen med til forhandlinger om en ny aftale for politi og anklagemyndighed.

Nyhed
15. december 2020

EU’s genopretningspakke for MiFIDll og dermed hele investorområdet er tæt på målstregen og forventes fremlagt måske allerede i denne uge. Der bliver tale om mange lempelser men EU fastholder, at investorbeskyttelsen ikke bliver ringere.

Nyhed
8. december 2020

Venstre i Europa-Parlamentet er klar til at lade EU tage kontrol med bekæmpelsen af hvidvask i EU. De nuværende regler og organisering af indsatsen har vist sig at være utilstrækkelige. Forslag forventes allerede i første kvartal næste år.

Nyhed
8. december 2020

Ingen af de fem største banker herhjemme har sager eller tilfælde, der tilnærmelsesvis kan sidestilles med skandalen i Flexinvwest Fri-sagen fra Danske Bank. Alligevel skærper Finanstilsynet nu sit fokus på at bankerne sikrer, at kunderne ikke bliver lokket ind i uholdbare investeringstilbud.

Nyhed
8. december 2020

Med valget af Carsten Rasch Egeriis til ny formand for lobbyorganisationen Finans Danmark er det atter Danske Bank, der sætter sig for bordenden. Her har banken ikke siddet siden 2016, men trods de senere års mange skandaler i og omkring banken har det ikke forstyrret, at bankens risiko-chef nu er ny brancheformand.

Nyhed
1. december 2020

I sin nye fem-årige strategi sætter Finanstilsynet nu mere fokus på ordentlighed og at de finansielle virksomheder opfører sig ordentligt, også i forhold til deres kunder.

Nyhed
1. december 2020

Bankernes lobbyorganisation Finans Danmark er kraftigt imod, at politiet får mere magt og uden en dommerkendelse selv kan beslutte, hvilke oplysninger de vil kræve udleveret af en bank i hvidvasksager. Hvis ikke en dommer så skal i det mindste en anden myndighed godkende politiets anmodninger, lyder det.

Nyhed
1. december 2020

Med et nyt lovforslag bliver lidt af Finanstilsynets magt til at stille krav til bankernes kapital svækket. Men selv om det bliver hilst velkommen i Finans Danmark, er der ingen, der kan eller vil vurdere, hvor meget det økonomisk kommer til at betyde for bankerne, Hvis det overhovedet får en betydning.