Compliance-ugen i citater

Juridisk direktør i Finans Danmark Kjeld Gosvig-Jensen ser gerne, at eksisterende regulering får lov til at virke, før sektoren bliver mødt af flere regler.
Juridisk direktør i Finans Danmark Kjeld Gosvig-Jensen ser gerne, at eksisterende regulering får lov til at virke, før sektoren bliver mødt af flere regler. (Foto: PR)

”Vi lider i øjeblikket, og vi vil lide længe endnu…” Debatten om den finansielle regulering hviler aldrig. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Opfattelsen af os bliver selvfølgelig påvirket af de sager, der har været de senere år. Vi lider i øjeblikket, og vi kommer til at lide længe endnu. Vi frygter altid yderligere regulering, men vi stikker ikke hovedet i busken. Men vi ser gerne, at den regulering, der er trådt i kraft, får lov til at virke, før man indfører flere regler”
Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør, Finans Danmark

Sagde Kjeld Gosvig-Jensen til Børsen. Brancheorganisationen ser gerne, at man venter med at indføre yderligere regulering, før de nuværende regler er testet. Ifølge en rundspørge foretaget af Wilke for FSR - danske revisorer har 71 pct. af befolkningen i dag lavere tillid til bankerne, end de havde for fem år siden.


”Jeg vil ikke bryde markedet op og sprænge det i stumper og stykker. Vi har en monopollignende status på det her felt, og det skal vi kunne håndtere – dels ved, at virksomheden selv håndterer sit ansvar, men også ved, at vi som myndigheder sikrer danskerne mod de muligheder, som noget, der ligner et monopol, har for at sætte en pris urimeligt højt”
Simon Kollerup (S), erhvervsminister

Sådan lød det fra Simon Kollerup til FinansWatch, efter han fortsætter sit angreb på Nets og urimeligt høje gebyrer. Det kommer efter, at der i længere tid har været utilfredshed blandt hjælpeorganisationer over, at man skulle betale for at benytte infrastruktur udviklet af betalingsselskabet.


”Generelt set er der ingen tvivl om, at vi som bank burde have reageret hurtigere på nogle af de problemstillinger, der er blevet gjort opmærksom på i vores compliance-rapporter. Compliance-rapporter er grundlæggende en del af vores indsats for at sikre, at vi lever op til både lovgivningen og til vores egne standarder, og når der bliver gjort opmærksom på kritisable forhold, er det vigtigt, at vi tager affære”
Philippe Vollot, compliancedirektør, Danske Bank

Anfører Phillippe Vollot overfor Berlingske i et skriftligt svar, efter det er kommet frem, at Danske Banks ledelse gennem flere år blev advaret om mangelfuld investorrådgivning af bankens egen compliance-afdeling, Dokumenterne viser antageligt, at problemerne med rådgivningen strækker sig ud over Flexinvest.


”Jeg har hele tiden argumenteret for, at bankrådgivere burde rådgive om alle produkter på markedet i de tilfælde, hvor produkterne så at sige er ens. Ellers er der ikke tale om god rådgivning. Bankernes produktions- og distributionsmodeller står desværre i vejen for en objektiv god og transparent rådgivning”
Lars Krull, seniorforsker, Aalborg Universitet

Sagde Lars Krull til Finans i forlængelse af, at et nyt forskningsprojekt opfordrer politikere, forskere og bankfolk til at oprette en arbejdsgruppe, der skal kortlægge, hvordan god og uafhængig rådgivning skal se ud. Hvis danske banker skal overleve, skal de tage deres kunder seriøst og begynde at yde dem uvildig rådgivning.

Skrevet af

Oliver Hauritz

Oliver Hauritz, researcher

Oliver Hauritz arbejder bl.a. som researcher og kommerciel ansvarlig på Complidia ved siden af sit studie på Copenhagen Business School, hvor han læser International Business and Politics. Har desuden tilbragt tre år på high school i USA.

Klummer

Se alle