"11 dages udskydelse er nok"

Henrik
Theil, Public Affairs & Kommunikationschef i FDIH
Henrik Theil, Public Affairs & Kommunikationschef i FDIH

Finanstilsynet har udskudt den endelig deadline for stærk kundeautentifikation for kortbetalinger i e-handlen med elleve dage til den 11. januar 2021 og går dermed imod resten af af EU. "Det hjælper os til at undgå kaos," lyder det fra internet handelen.

Det er år siden, at beslutningen blev taget om at styrke sikkerheden ved kortbetalinger. Ikrafttrædelsesdatoen 1. januar 2021 har været kendt næsten lige så længe. Så der ikke noget at sige til, at Finanstilsynet finder det beklageligt, at Danmark ikke når det alligevel.

”Set i lyset af den lange tid, som sektoren og detailhandlen har haft til at komme på plads, finder Finanstilsynet det beklageligt, at en samlet løsning ikke kan være helt klar til 1. januar 2021, uden at dette kan give betydelige udfordringer for handlen i den resterende del af 2020,” skriver tilsynet i sin pressemeddelelse.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle