11 Danske Bank-chefer væk efter hvidvaskskandale

Thomas F. Borgen er blot én ud af i alt 11 ledende medarbejdere, der er renset ud af Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen.
Thomas F. Borgen er blot én ud af i alt 11 ledende medarbejdere, der er renset ud af Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen. (Foto: Complidia)

11 direktører og ledende medarbejdere i Danske Bank er enten fyret eller har selv sagt op i forbindelse med hvidvaskskandalen fra Estland. Det oplyser banken til Finanstilsynet.

Enkelte af de 11 direktører eller ledende medarbejdere er stadig i banken, men der er sat sidste salgsdato-skilt på deres kontrakt. Det oplyser banken selv i sin fyldige opfølgning på de otte påbud og otte påtaler i den afgørelse, som Finanstilsynet kom med i maj, før Danske Bank selv kom med sin egen advokatundersøgelse.

”Da Finanstilsynet i september 2017 indledte sin undersøgelse af Danske Banks ledelse og styring i hvidvasksagen i den estiske filial, var to af direktionsmedlemmerne og tre af de andre ledende medarbejdere fortsat i banken. Disse er nu stoppet i banken i 2018 eller har meddelt, at de vil stoppe indenfor den nærmeste fremtid. Derefter vil de 11 direktører og andre medarbejdere med ledelsesansvar for de kritiserede funktioner ikke længere være i banken,” noterer tilsynet sig i sin opfølgning af sagen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle