Den etablerede finansverden frygter FinTech

Thomas Krogh Jensen, adm. dir. i Copenhagen FinTech. Foto: PR.
Thomas Krogh Jensen, adm. dir. i Copenhagen FinTech. Foto: PR. (Foto: PR)

Over 80 procent af de etablerede finansielle virksomheder mener, at deres forretning er truet, viser en global analyse fra PwC. Op mod 90 procent er bekymrede for at tabe indtjening til mere innovative konkurrenter. Den udvikling fører mod flere partnerskaber mellem FinTech og bankerne, mener man i den danske FinTech-branche.

Bankerne, forsikringsselskaber og andre af finanssektorens etablerede virksomheder frygter de nye innovative spillere på det finansielle marked. De forventer at tabe omsætning til dem, viser PwC Global FinTech Report 2017.

I 2016 mente 83 procent af de etablerede spillere globalt, at de risikerer at tabe en del af deres forretning til FinTech-virksomheder inden for de næste fem år. I året, der netop er gået, var den andel steget til 88 procent, viser rapporten fra PwC. I Europa var det 89 procent af de adspurgte virksomheder, der i 2017 mente, at de risikerer at tabe markedsandele.

Login

Skrevet af

Peder Bjerge

Peder Bjerge, Journalist og cand.jur.

Jurist og tidligere embedsmand i Erhvervsministeriet og Finanstilsynet samt tidligere erhvervsjournalist på Politiken, Børsens Nyhedsmagasin og Computerworld.

Klummer

Se alle