18 banker meldt til Finanstilsynet

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen
Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen

Forbrugerombudsmanden har anmeldt 18 banker og lånevirksomheder til Finanstilsynet. Det sker fordi, de har lavet en yderst mangelfuld kreditvurdering af deres kunder, før de gav dem et lån. I over 100 sager har overgældsatte forbrugere fået forbrugslån, som de aldrig skulle have haft.

”Vi ser fortsat mange forbrugslån, som aldrig skulle være givet, fordi långiverne ikke har foretaget den lovpligtige kreditværdighedsvurdering af forbrugerne, før de bevilligede lånet. Forbrugerne har derfor siddet med lån, de ikke har haft mulighed for at betale tilbage.”

Sådan lyder den skarpe konklusion fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen oven på en ny undersøgelse fra hendes kontor, hvor der er fundet 100 låneaftaler, der er ugyldige. Kunderne er aldrig blevet kreditvurderet eller også er kreditvurderingen under al kritik.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle