Compliance-ugen i citater

Finanstilsynet må anerkende, at de har et medansvar i hvidvasksagen, mener DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen.
Finanstilsynet må anerkende, at de har et medansvar i hvidvasksagen, mener DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen. (Foto: Steen Brogaard)

”Det er grotesk, at man ikke kan se, at man skulle have gjort mere…” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Jeg er rimelig overrasket over, at de frifinder sig selv i det, der måske er Europas største hvidvaskskandale nogensinde. Det er grotesk, at man ikke kan se, at man skulle have gjort mere. Finanstilsynet må anerkende, at de har et medansvar, fordi de ikke har udført deres opgave aggressivt nok. De kunne jo være, man skulle have kontrolleret de oplysninger, Danske Bank kom med”
Jeppe Kofod (S), medlem, EU-Parlamentet

Sagde Jeppe Kofod til Ritzau efter Finanstilsynet havde offentliggjort en redegørelse, hvori der ikke kunne findes steder, hvor tilsynet burde have handlet anderledes. I forbindelse med sin redegørelse fremlagde Finanstilsynet 23 konkrete tiltag, man gerne ser indført for at styrke tilsynet.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle