Compliance-ugen i citater

Jeppe Kofod (S) mener, der er tale om et totalkollaps i tilsynet med de store internationale banker.
Jeppe Kofod (S) mener, der er tale om et totalkollaps i tilsynet med de store internationale banker. (Foto: PR)

”Vi er desværre vidne til et totalkollaps i tilsynet…” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Vi er desværre vidne til et totalkollaps i tilsynet med de store internationale banker. Nok engang har det vist sig, at bankerne ikke har haft selvkontrol nok til at takke nej til højrisikokunder, og at vores finanstilsyn ikke har været grundige nok til at opdage svindel i milliardklassen, selvom det nærmest foregik i samme postnummer som finanstilsynet selv”
Jeppe Kofod (S), ordfører for Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg

Sådan lød det fra Jeppe Kofod i en skriftlig kommentar til TV2, efter at Nordeas filial ved Vesterport i København er blevet afsløret i at have været centrum for hundredvis af skattelyselskaber og skuffeselskaber. Han mener, at sagen bør tages op i Europa-Parlamentet og vil nu bede Nordea om en udførlig redegørelse af bankens ageren i sagen.

Login

Skrevet af

Oliver Hauritz

Oliver Hauritz, researcher

Oliver Hauritz arbejder bl.a. som researcher og kommerciel ansvarlig på Complidia ved siden af sit studie på Copenhagen Business School, hvor han læser International Business and Politics. Har desuden tilbragt tre år på high school i USA.

Klummer

Se alle