Compliance-ugen i citater

Der var ikke meget at råbe hurra for i 2018, mener Karsten Dybvad.
Der var ikke meget at råbe hurra for i 2018, mener Karsten Dybvad. (Foto: Sif Meincke)

”2018 blev et lavpunkt…” Debatten om compliance i den finansielle sektor hviler aldrig. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”2018 blev et lavpunkt for Danske Bank. Men jeg ser det også som et vendepunkt. At 2018 vil blive et år, vi kan se tilbage på som året, hvor banken og bankens ledelse - i lyset af det vi nu har lært - indledte en kritisk dialog internt og med vores omverden om, hvem vi er, og hvilken rolle vi har”
Karsten Dybvad, bestyrelsesformand, Danske Bank

Sagde Karsten Dybvad fra talerstolen ved bankens ordinære generalforsamling i Tivoli Congress Center i København.  


”Mens skandalerne har rullet henover både Danmark og andre europæiske lande, og store banker har haft fingrene langt nede i vores alle sammens statskasser, har EU medvirket til at deregulere hele finanssektoren. Dermed har EU været medvirkende til at skabe grundlag for både finansielle supermarkeder i form af banker, som er ’Too Big to Fail’, og nye finanskriser”
Pernille Skipper, politisk ordfører, Enhedslisten
Nikolaj Villumsen, spidskandidat til EU-Parlamentet, Enhedslisten

Sådan lyder det fra Pernille Skipper og Nikolaj Villumsen i en kronik i Jyllands-Posten. Enhedslisten vil kæmpe for en fælles europæisk skat på finansielle transaktioner, langt strammere regulering af banksektoren og bedre koordinering i kampen mod hvidvask og anden alvorlig økonomisk kriminalitet, der foregår både globalt og EU-landene imellem.


”Stigende ressourcer inden for både det personalemæssige og det IT-mæssige gør selvfølgelig en forskel. Fokus er blevet skærpet, systemerne er blevet bedre, og omtalen af forskellige sager gør også, at man i sektoren i det hele taget bliver mere agtpågivende. Jeg håber, at vi når toppen på et tidspunkt, men det bliver næppe i år. Vi forventer fortsat en stigning i antallet af indberetninger til Hvidvasksekretariatet”
Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør, Finans Danmark

Udtalte Kjeld Gosvig-Jensen til Berlingske i forbindelse med, at antallet af indberetninger om mistænkelige transaktioner, som bankerne sender ind til Bagmandspolitiet, er steget voldsomt i løbet af de seneste år. Nye tal viser, at bankerne i 2018 alene sendte 26.403 indberetninger om mistænkelige transaktioner af sted til myndighederne. Det er en stigning på 43 pct. i forhold til 2017 og hele 189 pct. i forhold til de 9.124, der blev sendt af sted i 2015. 

Skrevet af

Oliver Hauritz

Oliver Hauritz, researcher

Oliver Hauritz arbejder bl.a. som researcher og kommerciel ansvarlig på Complidia ved siden af sit studie på Copenhagen Business School, hvor han læser International Business and Politics. Har desuden tilbragt tre år på high school i USA.

Klummer

Se alle