Compliance-ugen i citater

Tilsynsdirektør Jesper Berg mener, Danmark er på vej mod at have de stærkeste regler mod hvidvask i Europa.
Tilsynsdirektør Jesper Berg mener, Danmark er på vej mod at have de stærkeste regler mod hvidvask i Europa. (Foto: PR)

”De skridt (…) vil tage os et langt stykke henad vejen som led i at bygge den stærkeste regulatoriske ramme i Europa.” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Hvis Danmark virkelig skal gøre en indsats mod hvidvask, er dette vejen frem. Lige nu påføres de finansielle institutioner blot flere og flere begrænsninger, så de almindelige virksomheder får svært ved at få en konto i fremtiden. Jeg kender en del virksomheder, især inden for fintech, som ikke længere kan åbne en konto i en dansk bank”
Jens Kindberg, FT-kandidat, Det Konservative Folkeparti

Skriver Jens Kindberg i et blogindlæg for Jyllandsposten omkring, hvordan blockchain-valuta kan være en del af løsningen til at forhindre fremtidig hvidvask.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle