Compliance-ugen i citater

Rune Lund, finansordfører for Enhedslisten, ønsker langt hårdere straffe for økonomisk kriminalitet.
Rune Lund, finansordfører for Enhedslisten, ønsker langt hårdere straffe for økonomisk kriminalitet. (Foto: Steen Brogaard)

”Vi bliver nødt til at have en straf, der står mål med, hvor samfundsundergravende den her form for kriminalitet er...” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer her et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Vi synes, det generelt er utilfredsstillende, at det gennem flere år i stort omfang har været risikofrit at begå økonomisk kriminalitet. Opdagelsesrisikoen har været for lille, myndighederne har haft for få muskler, og strafferammen har været for lavt sat. Vi bliver nødt til at have en straf, der står mål med, hvor samfundsundergravende den her form for kriminalitet er. Vi vil straffe økonomisk kriminalitet langt, langt hårdere, når det ikke bare gør forbryderne rige, men også truer vores samfunds stabilitet”
Rune Lund, finansordfører, Enhedslisten

Sagde Rune Lund til TV2, efter et nyt politisk udspil fra Enhedslisten, hvori 12 års fængsel skal afskrække økonomiske forbrydere fra at hvidvaske og begå skattesvig. 

Login

Skrevet af

Oliver Hauritz

Oliver Hauritz, researcher

Oliver Hauritz arbejder bl.a. som researcher og kommerciel ansvarlig på Complidia ved siden af sit studie på Copenhagen Business School, hvor han læser International Business and Politics. Har desuden tilbragt tre år på high school i USA.

Klummer

Se alle