Compliance-ugen i citater

Mette Frederiksen (S) vil regulere størrelsen af bankernes udbytte til aktionærerne.
Mette Frederiksen (S) vil regulere størrelsen af bankernes udbytte til aktionærerne. (Foto: Steen Brogaard)

”Det er rimeligt at bede bankerne tænke lidt mere på samfundet…” Debatten om den finansielle regulering holder aldrig fri. Complidia bringer et udpluk af citater fra ugen, der er gået.

”Ja, det mener jeg sådan set godt, at man kan. Jeg synes da, at det er rimeligt at bede bankerne tænke lidt mere på samfundet. Det er da ikke lige frem det, der har præget Danske Bank i den seneste tid. Så det er et konkret forslag”
Mette Frederiksen (S), partiformand

Sagde Mette Frederiksen under en TV2-debat i Aalborg, da hun blev spurgt om, hvorvidt man kan lovgive om bankernes udbytter. Ifølge Socialdemokratiets økonomiske plan skal bankerne bidrage med yderligere 1,5 mia. kr. i skat som et ekstra samfundsbidrag, og for at det ikke skal gå ud over kunderne, skal bankerne droppe alt for store udbytter til aktionærerne.  

Login

Skrevet af

Oliver Hauritz

Oliver Hauritz, researcher

Oliver Hauritz arbejder bl.a. som researcher og kommerciel ansvarlig på Complidia ved siden af sit studie på Copenhagen Business School, hvor han læser International Business and Politics. Har desuden tilbragt tre år på high school i USA.

Klummer

Se alle