Advarsler på stribe mod Finanstilsynets administrative bøder

(Foto: Henrik Denta)

Organisationer på stribe advarer mod at give Finanstilsynet ret til at udskrive million store administrative bøder, sådan som der er lagt op til i nyt lovforslag. Retssikkerheden er på spil lyder argumentet igen og igen.

Advokatbranchen står skulder ved skulder med DI, Forsikring & Pension og Finans Danmark i kritikken af et nyt lovforslag, der giver Finanstilsynet mulighed for at udskrive bødeforlæg i millionklassen for overtrædelse af hvidvasklovgivningen.

Af de ti kommentarer med kritik af lovforslaget, som Danske Advokater har indsendt o forbindelse med høringen om lovforslaget, handler de syv af punktere således om tilsynets mulighed for at udskrive bødeforlæg. Kun i tvivlstilfælde skal Finanstilsynet konsultere SØIK.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.