Advokater og revisorers blinde øje

David
Lewis, adm. dir. FATF
David Lewis, adm. dir. FATF
Stadig store beløb med beskidte penge flyder konstant fra eksotiske offshore selskaber og ind i fast ejendom. Sådan lyder vurderingen fra FATF’s direktør i en usædvanlig skarp analyse, hvor han blandt andet retter skytset mod advokater og revisorer, der gerne ”vender det blinde øje til for at tjene hurtige penge”.

”Vi ser fortsat store mængder af beskidte penge løbe gennem offshore selskaber eller gemt væk i fast ejendom. Advokater og revisorer vender det blinde øje til for til gengæld at skaffe sig en hurtig indtægt. Og korrupte embedsmænd misbruger systemet til at skjule deres ulovlige gevinster.”

Sådan lyder den barske ligefremme kritik fra direktøren for FATF Financial Action Task Force David Lewis. Kritikken er skrevet med hans egen pen i et indlæg i AML Intelligense.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle