Ægtefælle kan nu købe flere aktier uden indberetning

Finanstilsynet ændrer allerede fra næste måned grænsen for, hvornår ledende medarbejdere i en virksomhed og deres ægtefæller skal indberette køb af virksomhedens aktier. Alle kan fremover investere op til 20.000 euro uden at indberette det.

I noget der ligner en lynaktion, ændrer Finanstilsynet allerede fra næste måned praksis for, hvor meget en ledende medarbejder i en virksomhed, dennes ægtefælle og juridiske nærtstående må investere i den pågældende virksomhedens aktier og værdipapirer uden at skulle indberette det.

Grænsen har hele tiden heddet 20.000 euro – og det gør den fortsat. Alt derover i et kalenderår skal indberettes. Men indtil nu har det danske Finanstilsyn holdt fast i sin egen fortolkning af, hvordan denne grænse skulle beregnes.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.