Afviser kritik af underretninger om hvidvask

Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør, Finans Danmark
Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør, Finans Danmark
(Foto: PR)

Antallet af hvidvaskunderretninger fra de danske pengeinstitutter fortsætter med at sætte nye rekorder. Nu begynder revisionshuset PWC at sætte spørgsmålstegn ved, om bankerne er dygtige nok eller de bare indrapporterer alt for at ”være på den sikre side”.

53.454 underretninger om hvidvask modtog Hvidvasksekretariatet sidste år. Dermed blev der igen sat rekord med næsten 18.000 flere underretninger end året før.

Og endnu engang er det pengeinstitutterne, der står for langt den største del af underretningerne, nemlig 40.958. Eller sagt på en anden måde kommer mere end tre ud af fire underretninger fra et pengeinstitut.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle