Andelskasse krakker – Finansiel Stabilitet tager over

Statens afviklingsselskab overtog torsdag aften Købehavns Andelskasse. Tilsynsinspektion har afdækket, at andelskassen, der for nylig blev politianmeldt af Finanstilsynet, overtrådte den finansielle regulering på alle undersøgte områder. Finansiel Stabilitet går nu i gang med afviklingsplan for andelskassen.

Finansiel Stabilitet, også kaldet Statens Skraldespandsselskab, overtager Københavns Andelskasse, efter at Finanstilsynet har truffet beslutning om, at andelskassen er forventeligt nødlidende.

Det sker blandt andet på baggrund af en tilsynsinspektion, der konkluderer, at andelskassen har overtrådt den finansielle regulering på alle de områder, Finanstilsynet undersøgte.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle