Andelskasse politianmeldt i ny sag om hvidvask

Københavns Andelskasse blev torsdag formiddag anmeldt til politiet af Finanstilsynet.
Københavns Andelskasse blev torsdag formiddag anmeldt til politiet af Finanstilsynet.

Finanstilsynet har politianmeldt Københavns Andelskasse i ny sag om hvidvask. Andelskassen havde ”tiltrukket forholdsvis mange kunder, som ikke i øvrigt har en naturlig tilknytning til andelskassen”. To ledende medarbejdere er bortvist.

Finanstilsynet har meldt Københavns Andelskasse til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) for brud på hvidvaskloven. Anmeldelsen kommer efter at tilsynet var på inspektion i juni og efterfølgende har konstateret, at ”Andelskassen groft har overtrådt flere bestemmelser i hvidvaskloven”.

”Finanstilsynet har konstateret, at andelskassens forretningsområder, herunder særligt betalingsformidling i form af udenlandske overførsler, tiltrækker forholdsvis mange kunder, som ikke i øvrigt har en naturlig tilknytning til andelskassen. Det er Finanstilsynets erfaring, at sådanne forretninger er forbundet med en høj risiko for hvidvask og terrorfinansiering,” skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle