Anklage: Britisk tilsyn ser gennem fingre med MiFID2

Det britiske finanstilsyns direktør, Andrew Bailey, bør gå af, mener kritikere.
Det britiske finanstilsyns direktør, Andrew Bailey, bør gå af, mener kritikere. (Foto: PR)

Indflydelsesrigt kendispar kræver chefen for det britiske finanstilsyn fjernet. Tilsynsmyndigheden vender det blinde øje til kapitalforvalternes manglende efterlevelse af transparensreglerne i det europæiske værdipapirhandelsdirektiv, lyder anklagen.

Det britiske finanstilsyn, FCA, ignorerer kapitalforvalteres overtrædelse af transparensreglerne i MiFID2. Det mener i hvert fald Gina og Allan Miller, der er et kendt par i den britiske offentlighed og ikke mindst i kredsene omkring finanscentrummet City of London. Og de er et par med gennemslagskraft. Gina Miller blev for eksempel i 2017 kåret som ”årets mest indflydelsesrige farvede person” i England – en titel, der anerkender fremtrædende personers evne til at forandre liv og ændre begivenheder – og hun har blandt andet under stor bevågenhed lagt sag an mod den britiske regering i forbindelse med Brexit-afstemningen i 2016, som hun anser for udemokratisk, fordi parlamentet ifølge hende ikke har haft tilstrækkelig indflydelse på briternes exit fra EU.

Nu kræver ”City’s Power Couple”, som ægteparret kaldes, at direktøren for det engelske finanstilsyn, Financial Conduct Authority, FCA, Andrew Bailey, tager sin afsked, fordi han har undladt at gennemtvinge de nye regler om transparens vedrørende omkostninger og priser over for britiske kapitalforvaltere.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.