Bagmandspolitiet: Ikke sværere at bevise sager om hvidvask end andre sager

Morten Niels Jakobsen, chef for SØIK.
Morten Niels Jakobsen, chef for SØIK.

(Foto: PR)

Sager om hvidvask af penge er ikke mere kompliceret at bevise ved domstolene end andre sager om økonomisk kriminalitet, siger chefen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet Morten Niels Jakobsen. Han vil dog ikke kommentere de mange udtalelser om, at bagmandspolitiet er undermandet.

”Det er ikke en umulig opgave at løfte bevisbyrden i sager om hvidvask. Men det er vigtigt at huske på, at i de sager gælder retssikkerheden også. Der stilles de samme krav til bevisbyrden i sager om hvidvask som i alle andre sager.”

Sådan siger chefen for Statens Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglige tale kaldet Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle