Bagmandspolitiet opruster

Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, kan glæde sig over flere kræfter til hvidvaskefterforskning.
Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, kan glæde sig over flere kræfter til hvidvaskefterforskning. (Foto: PR)

Mens debatten om flere ressourcer til især Bagmandspolitiet kører på sit højeste, har myndigheden selv oprustet med seks ekstra årsværk. EU-Kommissionen ventes i morgen at fremlægge en plan for en styrket indsats mod hvidvask.

Fra flere sider er der gennem længere tid efterlyst flere ressourcer til især Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK. Senest har SF i forbindelse med politiske forhandlinger om ny hvidvaskstrategi krævet 50 mio. kr. mere til Bagmandspolitiet, som SØIK ofte omtales.

Det er ikke mindst den tilsyneladende voksende sag om hvidvask for mange milliarder kroner i Danske Banks filial i Estland, der er baggrunden for kravet om flere ressourcer.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle