Bank-buffer øges igen

Det Systemiske Risikoråd anbefaler endnu en gang at øge den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer, der skal modvirke effekten af stress i økonomien. Denne gang fra 0.5 pct. til 1 pct. og denne gang med regeringens velsignelse. Bankernes organisation tager den øgede kapitalbuffer til efterretning, men peger på, at dansk økonomi står stærk og udlånsvæksten er lav.

Det Systemiske Risikoråd har i dag anbefalet at hæve den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer fra 0,5 til 1 procent.

Det betyder, at bankerne skal holde yderligere kapital fra 30. september næste år, fordi risikorådet mener, der i øjeblikket sker en risikoopbygning i det finansielle system. Ifølge rådet, der har nationalbankdirektør Lars Rohde som formand, er regeringen enig i, at der er behov for ekstra polstring.

"Ministeriernes repræsentanter i rådet har udtalt, at regeringen har besluttet at følge henstillingen," lyder det i en pressemeddelelse fra Det Systemiske Risikoråd.

Til gengæld er bankernes organisation Finans Danmark mere forbeholden.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle