Banker får nu hvidvask-resultater

Hvidvasksekretariatet her hos SØIK klar med bedre feed-back.
Hvidvasksekretariatet her hos SØIK klar med bedre feed-back.
(Foto: Henrik Denta)

De danske banker vil inden længe få et brev fra Hvidvasksekretariatet. I dette brev vil de kunne læse præcist, hvad deres underretninger om hvidvask har ført til og helt konkret også, hvilke retssager og domme underretningerne har medført.

Underretninger fra de danske banker om mistænkelige banktransaktioner fortsætter med at vokse. Det gør sektorens ansættelse af medarbejdere til at håndtere de mange underretninger også.

Men længe har der været en udbredt mistro til, om Hvidvasksekretariatet under SØIK har været i stand til at håndtere denne stigende trafik. Og der har været en underliggende mistanke om, hvor meget det hele egentligt nyttede og hvor mange kræfter, der blev spildt undervejs.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle