Banker i kamp mod kviklån

Finans Danmark mener ikke, at det hidtige lovindgreb mod kviklånsudbydere virker efter hensigten og lægger nu op til yderligere tiltag, skriver Jyllands-Posten.

JYLLANDS-POSTEN: Finans Danmark mener ikke, at lovindgrebet fra 2016, der skulle få aftagere af kviklån til at overveje omkostningerne ved at tvinge dem til at vente 48 timer, virker.

Derfor foreslår bankernes interesseorganisation en række yderligere tiltag, som dog også skal gælde bankerne selv, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

”Jeg tror, at de fleste vil antage, at hvis der er en afkølingsperiode på 48 timer, så går der også 48 timer, inden man får pengene. Men i stedet kan man få pengene med det samme, og så først underskive aftalen efter 48 timer. Så kan man selvfølgelig vælge at levere pengene tilbage der, men så virker afkølingsperioden næppe i praksis,” siger Kenneth Joensen, der er juridisk underdirektør i Finans Danmark. 

Blandt Finans Danmarks forslag er at lemme kviklånsbranchen ind under Finanstilsynet, og man vil helt lukke markedet for lån under tre måneder for personer, der allerede står i et kreditregister som RKI.

 

Klummer

Se alle