Banker imod mere magt til politiet

En domstol eller anden myndighed skal fortsat godkende politiets anmodninger, mener Finans Danmark.
En domstol eller anden myndighed skal fortsat godkende politiets anmodninger, mener Finans Danmark.

Bankernes lobbyorganisation Finans Danmark er kraftigt imod, at politiet får mere magt og uden en dommerkendelse selv kan beslutte, hvilke oplysninger de vil kræve udleveret af en bank i hvidvasksager. Hvis ikke en dommer så skal i det mindste en anden myndighed godkende politiets anmodninger, lyder det.

Politiet skal ikke bare have fri adgang til de fortrolige oplysninger om private personer og virksomheder, som bankerne ligger inde med. Bankhemmeligheden skal respekteres, og det gøres kun, hvis det er en dommer, der træffer beslutninger og ikke politiet selv.

Det skriver bankernes lobbyorganisation Finans Danmark i sit høringssvar til Udkast til forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om våben og eksplosivstoffer og lov om hittegods.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle