Banker: Money transfer-firmaer er højrisiko

Juridisk direktør i Finans Danmark, Kjeld Gosvig-Jensen medgiver, at bankerne af forsigtighedsårsager risikerer at ramme reelle virksomheder i bestræbelserne på at bekæmpe hvidvask.
Juridisk direktør i Finans Danmark, Kjeld Gosvig-Jensen medgiver, at bankerne af forsigtighedsårsager risikerer at ramme reelle virksomheder i bestræbelserne på at bekæmpe hvidvask. (Foto: PR)

Finans Danmark erkender, at man risikerer at ramme firmaer, der er reelle og ikke medvirker til økonomisk kriminalitet. Alligevel kan det være nødvendigt at skille sig af med dem som kunder. Money transfer-virksomheder er højrisiko, og bankerne er nødt til at udvise forsigtighed, siger bankernes brancheorganisation.

Der bliver færre og færre i Danmark til at håndtere pengeoverførsler til udlandet. De mange mindre kontorer eller kiosker, der typisk er agenter for internationale virksomheder, oplever ofte at deres bank giver dem et ultimatum: Stop med at overføre penge eller find jer en anden bankforbindelse.

Da ingen virksomhed kan klare sig uden en bank, har de reelt ikke noget valg. De stopper med at overføre penge og mister dermed deres forretning.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle