Banker skal beslutte sig for overgangsordning

De nye regnskabsstandarder IFRS9 er netop trådt i kraft, men kan implementeres via en overgangsordning på fem år. Bankerne har frist til 1. februar, hvis de vil tiltræde overgangsordningen.

Med årsskiftet blev indvarslet et helt nyt regnskabsregime for europæiske pengeinstitutter. De nye regnskabsregler, IFRS9, har længe været frygtet, og spekulationerne har været mange om, hvor hårdt de vil ramme de enkelte pengeinstitutter.

Nogle af de større banker har været ude og tale om en effekt i omegnen af ti procent på korrektivkontoen. Det er altså så meget, pengeinstituttet skal nedskrive yderligere på forventede tab som følge af de nye regler.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle