Banker: Vent med flere hvidvask-initiativer

Juridisk direktør i Finans Danmark, Kenneth Joensen.
Juridisk direktør i Finans Danmark, Kenneth Joensen. (Foto: PR)

EU vil indføre nye regler, der skal gøre det nemmere at efterforske hvidvask-kriminalitet. Finans Danmark mener, man skal lade eksisterende initiativer virke, før man indfører nye regler, mens ekspert roser forslag om hurtig udveksling af data mellem EU-lande, som kan blive afgørende i jagten på de kriminelle.

EU-Kommissionen fremlagde i sidste uge en stribe initiativer, der skal lette efterforskningen af hvidvaskkriminalitet.

Blandt andet skal det blive nemmere at dele bankkontodata mellem EU-landene, og det er planen at øge samarbejdet mellem tilsynsmyndighederne i de forskellige lande. Der foreslås for eksempel en deadline på ned til tre dage, hvor myndighederne i et land skal besvare en forespørgsel fra et andet land. Desuden skal myndighederne have lettere adgang til de nationale registre over bankkonti, hvor der i dag er meget forskellige regler på tværs af landene.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle