Bankerne skal samarbejde om IT-løsninger til bekæmpelse af hvidvask

(Foto: Henrik Denta)

Bankernes IT-afdelinger skal samarbejde og ikke konkurrere, når det kommer til bekæmpelse af hvidvask. Det er en af de vigtigste forslag fra branche-organisationen Finans Danmark, der i dag spillede ud med 25 forslag til, hvordan branchen selv kan gøre mere for at komme hvidvask til livs.

Finans Danmarks Hvidvask Task Force barslede i dag med 25 konkrete forslag til, hvordan branchen selv kan gøre meget mere for at bekæmpe hvidvask. Øverst på dagsordenen står en fælles IT-indsats, der skal gå på fem konkrete opgaver.

"Pengeinstitutterne har taget opgaven med at bekæmpe hvidvask - og terrorfinansiering på sig. Samtidig er det så også rimeligt, at samfundet stiller de værktøjer til rådighed, som pengeinstitutterne har behov for til at løse opgaven. Og det gælder pengeinstitutternes mulighed for at dele oplysninger og data med hinanden," siger Linda Nielsen. Hun er juraprofessor på Københavns Universitet og har i det forgangne år stået i spidsen for Hvidvask Task Forcens arbejde som formand.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle