Bankernes kunderelationer under pres

Robert Bo Jensen, partner i PwC
Robert Bo Jensen, partner i PwC

Med PSD2 presses bankerne yderligere i kampen om at fastholde kundernes loyalitet, mener Robert Bo Jensen, der er partner i den danske del af konsulentvirksomheden PWC. Globalt går den globale tendens mod, at stadig flere banker trods en række udfordringer samarbejder med FinTech-virksomheder, viser en analyse fra PWC.

Et af bankernes vigtigste aktiver, nemlig kundernes loyalitet, er i fare. De nye EU-regler i PSD2 vil gøre det muligt for stadig flere virksomheder, systemer og tilbud at presse sig ind mellem bankerne og deres kunder. Senest har vi set to af landets største banker – Nordea og Jyske Bank – gøre det muligt for deres kunder at anvende Apple Pay.

”Bankerne skal acceptere, at de kommer til at vide mindre om deres kunder. Mange data, som kun bankerne har adgang til i dag, vil gå udenom dem,” siger Robert Bo Jensen, partner og Head of Financial Services Technology i den danske del af PWC.

Login

Skrevet af

Peder Bjerge

Peder Bjerge, Journalist og cand.jur.

Jurist og tidligere embedsmand i Erhvervsministeriet og Finanstilsynet samt tidligere erhvervsjournalist på Politiken, Børsens Nyhedsmagasin og Computerworld.

Klummer

Se alle