Banklobby vil bekæmpe hvidvask efter britisk forbillede

Efterforskningsleder Robert Trafford, NCA, på scenen ved Finans Danmarks hvidvaskkonference.
Efterforskningsleder Robert Trafford, NCA, på scenen ved Finans Danmarks hvidvaskkonference. (Foto: Complidia)

Finans Danmark sætter nu alle kræfter ind på at kopiere en britisk model til bekæmpelse af hvidvask, hvor banker kan udveksle kundeoplysninger med hinanden og effektivt samarbejde med myndighederne. Det kræver måske flere lovændringer som i Storbritannien, hvor myndighederne nu mere effektivt kan bekæmpe økonomisk kriminalitet - og hvor man ikke mindst har løst udfordringerne med persondataloven. Det fortæller en britisk efterforskningsleder i dette interview med Complidia.

Efterforskningsleder Robert Trafford fra NCA, National Crime Agency i London, er ikke et sekund i tvivl, når han bliver spurgt om, hvad der indtil nu har været Storbritanniens vigtigste skridt i kampen mod hvidvask og økonomisk kriminalitet.

”Set fra mit synspunkt har det helt klart været dannelsen af vores enhed, Joint Money Laundering Intelligence Task Force, JMLIT,” lyder svaret prompte.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle