Berg støtter register over mistænkelige kunder

Jesper Berg støtter nu bankernes ønske om et register, der kan dele information om mistænkelige kunder.
Jesper Berg støtter nu bankernes ønske om et register, der kan dele information om mistænkelige kunder. (Foto: PR)

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, bakker nu op om et register, hvor bankerne kan dele information med hinanden om mistænkelige kunder for at dæmme op for hvidvask og anden finansiel kriminalitet. Hvis registret bliver internationalt, vil det være et stærkere våben end en europæisk enhed til bekæmpelse af hvidvask, mener han.

Finanstilsynet støtter nu grundideen i bankernes eget ønske om at etablere et register, hvor det er muligt at dele information om mistænkelige kunder på tværs af de finansielle virksomheder. Brancheorganisationen Finans Danmark har ved flere lejligheder fremført ideen, selv om man er klar over, at der er barrierer i lovgivningen, der skal overvindes.

Som det er i dag, må banker nemlig ikke dele information om kunder med hinanden, men med nye udmeldinger fra Finanstilsynets direktør Jesper Berg ser det ud som om, der er hjælp at hente i forhold til at justere lovgivningen. Det fremgår af en artikel i Bloomberg, som FinansWatch citerer.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle