Bestyrelser skal sikre bedre hvidvaskprocedurer

Finanstilsynet kommer nu med en opsang til bankbestyrelserne om at sikre bedre implementering af hvidvaskprocedurerne.
Finanstilsynet kommer nu med en opsang til bankbestyrelserne om at sikre bedre implementering af hvidvaskprocedurerne.

Bankernes bestyrelser er for dårlige til at stille krav til direktionerne om forretningsgange, når det handler om hvidvask, lyder det nu fra bankernes vagthund.

Der er ingen tvivl om, at det store hvidvaskfokus i kølvandet på de senere års skandaler har sat sine spor i bestyrelserne rundt om i banklandskabet – man vil for alt i verden undgå at få hvidvask inden for dørene. Alligevel halter det ifølge Finanstilsynet med evnen til at få implementeret de forretningsgange, der skal til for at forhindre hvidvask og terrorfinansiering.

Det er en af hovedkonklusionerne, når Finanstilsynet skal finde en fællesnævner fra det seneste års hvidvasksinspektioner

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle