Bog: Thomas Borgen bremsede undersøgelse af hvidvasksag

Thomas Borgen tog sin afsked forud for et pressemøde 18. september sidste år som følge af Danske Banks hvidvaskskandale. 
Thomas Borgen tog sin afsked forud for et pressemøde 18. september sidste år som følge af Danske Banks hvidvaskskandale.  (Foto: Complidia)

Der var i begyndelsen af 2017 voldsom intern uenighed i Danske Banks topledelse om håndteringen af hvidvasksagen. Daværende topchef Thomas Borgen skar igennem og fravalgte i første omgang en tilbundsgående undersøgelse, fremgår det af ny bog.

Flere højplacerede nøglepersoner i Danske Bank talte i marts 2017 for, at der skulle sættes en tilbudsgående undersøgelse af bankens hvidvasksag i gang.

Men ifølge en ny bog, ’Beskidte milliarder’, skrevet af journalisterne bag Berlingskes afdækning af hvidvaskskandalen, skar daværende topchef Thomas Borgen igennem og valgte i første omgang en langt mere begrænset undersøgelse. Det skriver Berlingske

Årsagen var ifølge bogen, at topchefen mente, at der på det tidspunkt var ryddet op, og at der derfor ikke var grund til at bruge mange ressourcer på en omfattende undersøgelse, ligesom han ikke ville lade sig presse af medier og politikere.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle