Brandvarm sommerdebat om hvidvask

Juridisk direktør i Finans Danmark, Kjeld Gosvig-Jensen.
Juridisk direktør i Finans Danmark, Kjeld Gosvig-Jensen. (Foto: PR)

Kritikken er haglet ned over Danske Bank hele sommeren, hvor forargelsen over håndteringen af hvidvasksagen ingen ende vil tage. Samtidig har debatten fokuseret på myndighedernes manglende ressourcer, hvor oppositionen for eksempel vil have indført en fast track-ordning hos SØIK. Finans Danmark er ikke afvisende, men ønsker samtidig en ordning, der sikrer, at alle indberetninger bliver håndteret.

Man kan ikke fortænke de Danske Bank-bosser, der havde sommervagten i år, i ind imellem at have haft lyst til at krydse gaden og gå over til Børskajen, hvor Kajak Bar vugger i Holmens Kanal. Her kunne de have fået dyppet fødderne i det kølige vand og taget en kærkommen pause fra avislæsningen om hvidvasksagen i Estland. Den gav Danske Bank en ualmindelig varm mediesommer.

Det begyndte med, at Rasmus Jarlov afløste Brian Mikkelsen som erhvervsminister lige inden ferien, og han lagde blandt ud med at forlange, at der bliver placeret et ansvar for hvidvaskskandalen i Danske Bank. Og sommerferien var knapt slut, da statsadvokat Morten Niels Jakobsen, SØIK, i en pressemeddelelse meddelte, at det såkaldte bagmandspoliti har indledt en efterforskning med henblik på at vurdere, om der kan rejses en straffesag mod Danske Bank for overtrædelse af hvidvaskloven her i Danmark.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle