Bred dansk opbakning

Finans Danmark ser en stor hindring for kapitalmarkedsunionen
Finans Danmark ser en stor hindring for kapitalmarkedsunionen

Der er bred dansk opbakning til EU’s planer om en kapitalmarkedsunion, både fra Danmarks Nationalbank, Forbrugerrådet Tænk, Finansforbundet og finanssektorens to store interesseorganisationer. Men især Finans Danmark peger på en afgørende forhindring, der skal løses for en union overhovedet kan komme på tale.

Hele EU’s handlingsplan om en kapitalmarkedsunion har været i skriftlig høring i EU-Specialudvalget for den finansielle sektor. Og at dømme efter de skriftlige tilbagemeldinger er der bred dansk opbakning til kapitalmarkedsunionen.

Danmarks Nationalbank er positivt stemt og finder, at gennemsigtighed og standarder vil styrke investorernes informationsgrundlag i forhold til prisfastsætning af aktiver og hensyntagen til risici.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle