Brexit-aftale vil købe finanssektoren tid

Hvis briterne skulle acceptere den Brexit-aftale, som EU nikkede til i weekenden, kan finansielle virksomheder glæde sig over, at Storbritannien ikke allerede fra den 29. marts 2019 vil blive betragtet som et tredjeland. I en overgangsperiode på to år skal detaljerne forhandles på plads.

”Danske finansielle virksomheder kan på linje med andre finansielle virksomheder i EU roligt fortsætte deres aktiviteter i Storbritannien de næste par år frem til 31. december 2020. Brexit-aftalen indeholder nemlig en overgangsperiode, hvor alle beslutninger i EU også vil gælde i Storbritannien, mens beslutninger truffet i Storbritannien ikke omvendt vil gælde i EU.”

Altså såfremt briterne accepterer aftalen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.