Britisk tilsyns-ekspert: Gør ikke som os

Bank of England har fået betydelig mere magt, efter at Storbritannien for fem år siden splittede finanstilsynet op.
Bank of England har fået betydelig mere magt, efter at Storbritannien for fem år siden splittede finanstilsynet op.

Storbritannien har fem års erfaring med et opsplittet Finanstilsyn. Det samme ønsker Socialdemokratiet med opbakning fra andre partier indført i Danmark. Men en britisk ekspert med indgående kendskab til forholdene i Storbritannien advarer nu Danmark mod at gå samme vej. Blandt andet taler den stigende trussel fra cyber-kriminalitet imod – og ikke mindst advarer han mod at lægge for meget magt hos nationalbankdirektøren.

”Lad være med at kopiere vores løsning. Det er dyrt og bureaukratisk, og det skaber svag beslutningskraft, flere kompromisløsninger og tvivlsspørgsmål om ansvarsfordeling, når myndighedsansvar bliver delt ud over flere enheder.”

Sådan kan man kort sammenfatte budskabet fra én, der har siddet helt tæt på processen, da det britiske finanstilsyn, FSA, for fem år siden blev splittet op.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle