Complianceansvarlig skal beskyttes bedre

Søren Holm, tidligere koncerndirektør i Nykredit,
Søren Holm, tidligere koncerndirektør i Nykredit,

Afskedigelse af den complianceansvarlige og hvidvaskansvarlige i pengeinstitutter skal kun kunne ske med bestyrelsens forudgående godkendelse. Sådan lyder en af mange anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Finanstilsynet.

Hvis man gerne vil være populær i en virksomhed, skal man ikke søge jobbet som complianceansvarlig. Det er et job, der kræver sine meningers mod. Og i sidste instans at man ikke behøver at være bange for at blive afskediget.

Det er baggrunden for, at en af de mange anbefalinger i rapporten ”Anbefalinger til fastlæggelse af kompetence- og erfaringskrav samt ansvarsområder”, der kom i sidste uge, anbefaler at complianceansvarlige ikke kan blive afskediget uden bestyrelsens forudgående godkendelse.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle