Corona-stempel på underretninger om hvidvask

Underretninger om hvidvask bør have et corona-stempel
Underretninger om hvidvask bør have et corona-stempel
(Foto: Jumpstory)

Underretninger til Hvidvasksekretariatet skal have et specielt corona-stempel på sig, hvis virksomheden, der foretager underretningen, har en mistanke om at pengene stammer fra svindel med midler fra hjælpe-pakkerne. Det skriver Hvidvasksekretariatet i et brev til de mange virksomheder, der foretager underretninger om hvidvask.

Med nedlukningen af Danmark er det blevet langt sværere at føre værdier ud af landet. Både fysiske værdier over grænserne men også ad elektronisk vej. Mistænkelige transaktioner til udlandet drukner ikke længere så let i mængden af andre internationale transaktioner. Men Hvidvasksekretariatet modtager fortsat næste lige så mange indberetninger som før – og myndighederne skærper nu indsatsen.

”Vi har ikke optællinger for underretninger her under corona-perioden, men det jeg hører er, at vi hver dag modtager mange underretninger. Og vores forventninger til hele året er fortsat, at vi vil nå op på mellem 60.000 og 70.000 underretninger om hvidvask,” fortæller politiinspektør hos SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Thomas Anderskov Riis til Complidia.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle