Dam: Genovervej grænser for revisionspligt

Anders Dam vil have taget grænser for revisionspligten op til revision.
Anders Dam vil have taget grænser for revisionspligten op til revision. (Foto: PR)

Kun en halv procent af de virksomheder, der er indberettet for mistænkelige transaktioner i Jyske Bank, er underlagt revisionspligt. Reglerne bør genovervejes, mener Jyske Banks direktør Anders Dam.

I 2012 afskaffede regeringen revisionspligten for en lang række mindre virksomheder. Det skete til stor fortrydelse for nogle kritikere, der var bekymret for muligheden for svindel, og til stor lettelse for andre, der anså revisionspligten som en unødvendig administrativ byrde for virksomheder uden den store kompleksitet.

Grænsen for, hvornår en virksomhed kan fravælge revision er, hvis den to år i træk har en omsætning på under 8 mio. kr., en balance under 4 mio. kr. og under 12 ansatte.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle