Danmark første land i verden med krav om datapolitik

Screenshot af Kasperskys live 'Cyberthreat'-kort.
Screenshot af Kasperskys live 'Cyberthreat'-kort.

Med et nyt lovforslag fra Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen bliver Danmark det første land i verden, der kræver at store virksomheder redegør for deres dataetik i årsberetningen. FSR foreslår, at der også skal offentliggøres nøgletal for cyberangreb, der anses for at være den største trussel i den finansielle sektor.

Der skal være fokus på og gennemsigtighed om virksomhedernes arbejde med dataetik. Derved kan ansvarlig dataanvendelse blive et konkurrenceparameter for danske virksomheder såvel nationalt som internationalt.

Sådan begrunder Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen det lovforslag, der netop nu er i høring, og som vil gøre Danmark til det første land i verden, hvor de største danske virksomheder offentligt skal redegøre for deres dataetik.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.