Danmark rasler ned ad hvidvask-rangliste

Blandt 129 lande er Danmark det land, hvor effektiviteten i kampen mod hvidvask er blevet mest forringet, fastslår ny analyse. Vi halter nu langt efter lande som Malta, Makedonien og Uruguay. Danske Bank-skandalen får skylden.

Sidste år var Danmark blandt de ti mest effektive lande til at bekæmpe hvidvask. Det er vi ikke mere. Danmark er røget ud af Top 10 og ned på en plads som nummer 16, og vi tegner os oven i købet for det største fald ned af ranglisten blandt de målte lande.

Det viser den seneste opgørelse fra den uafhængige non profit-organisation, Basel Institute on Governance. Den holder til i Basel og har taget navn efter byen, men skal ikke forveksles med Basel-komiteen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.