Danmarks muligheder for at efterforske international hvidvask svækkes

Vi har voldsomt travlt, hvis Danmark skal opnå en parallelaftale, mener Catharina Sørensen, Tænketank Europa.
Vi har voldsomt travlt, hvis Danmark skal opnå en parallelaftale, mener Catharina Sørensen, Tænketank Europa.
(Foto: PR)

Om præcis et år forlader Danmark anklagemyndighedernes europæiske samarbejde, Eurojust. Dermed står Danmarks muligheder for at efterforske eksempelvis hvidvaskssager til at blive svækket markant. Det haster, hvis vi skal nå at få en parallelaftale, mener tænketank.

Ved juletid næste år er det slut med den danske deltagelse i Eurojust, hvor de europæiske landes anklagemyndigheder arbejder sammen. Og dermed står Danmarks muligheder for at efterforske eksempelvis hvidvasksager til at blive alvorligt svækket. Det siger Catharina Sørensen, forskningschef i Tænketanken Europa.

Samarbejdet i Eurojust blev netop fremhævet af SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, da den rejste sigtelse mod Danske Bank for hvidvask i bankens filial i Estland.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle