Dansk Eurojust-deltagelse reddet på målstregen

Søren Pape Poulsen (K) har i sin sidste tid som
justitsminister kæmpet en hård kamp mod uret for at få en aftale om dansk
deltagelse i Eurojust på plads.
Søren Pape Poulsen (K) har i sin sidste tid som justitsminister kæmpet en hård kamp mod uret for at få en aftale om dansk deltagelse i Eurojust på plads. (Foto: PR)

Valget til EU-Parlamentet var lige ved at spænde ben for fortsat dansk deltagelse i Eurojust-samarbejdet, der er et samarbejde mellem EU’s anklagemyndigheder. Kun en ekstraordinær dansk indsats for at få hastebehandlet en dansk ansøgning før valget sikrede, at aftalen gik igennem før valget. Alt ser derfor nu ud til at Danmark kan fortsætte i Eurojust.

Det var ikke de gode viljer, der manglede, for at Danmark kunne fortsætte med at deltage i Eurojust-samarbejdet. På grund af de danske retsforbehold stod Danmark til at ryge ud af samarbejdet hen mod årsskiftet, med mindre en ny dansk aftale kunne forhandles på plads. Og det kunne få store konsekvenser for den danske indsats i bekæmpelse af økonomisk kriminalitet og hvidvask, hvis Danmark røg ud, siger Catharina Sørensen, forskningschef i Tænketanken Europa.

”10-15 gange om året bruger Bagmandspolitiet EU’s regler om indefrysning og konfiskation af midler, der er erhvervet kriminelt. Det har blandt andet ført til beslaglæggelse af op imod 2,5 mia. kr. i udlandet i skattesagen,” påpeger hun.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle