Dansk hvidvask-indsats halter stadig

Den danske hvidvask-indsats har stadigt meget tilbage at ønske, mener den internationale hvidvaskorganisation FATF.
Den danske hvidvask-indsats har stadigt meget tilbage at ønske, mener den internationale hvidvaskorganisation FATF.

Selv om Finanstilsynet glæder sig over, at Danmark har rejst sig og vist fremgang efter sidste års kraftige internationale kritik af den danske hvidvaskindsats, er der lang vej endnu. Det viser ny analyse fra hvidvaskorganisationen FATF. Kun på fem ud af 40 områder lever vi helt op til anbefalingerne, og Danmark er fortsat kategoriseret under ”forstærket opfølgning.”

”Endelig en god hvidvask-nyhed: FATF opgraderer Danmark,” skrev pressechefen på Twitter. Og det var uden tvivl et af de mere glædelige budskaber fra tilsynsmyndigheden i lang tid. Ikke mindst, når det kommer til budskaber om hvidvask.

Finanstilsynets glæde skyldes, at den internationale anti-hvidvaskorganisation, Financial Action Task Force, FATF, har opgraderet Danmarks indsats på hele ti områder.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.