Danske Bank bider fra sig

Danske Bank vil ikke indgå forlig i gruppesøgsmål.
Danske Bank vil ikke indgå forlig i gruppesøgsmål.

Danske Bank har ikke tænkt sig at indgå forlig i den stribe af søgsmål, der er udsigt til fra utilfredse udenlandske aktionærer, der har brændt fingrene på aktiekursen. Ellers var det småt med nyheder fra Danske Banks bestyrelse på gårsdagens ordinære generalforsamling.

Der var genvalg til formanden. 2018 var et lavpunkt i bankens historie, mente han. Ingen løsning på den uafklarede topchef-situation. Tilliden skal genvindes – det bliver over tid. Der er allerede gjort meget, og hvidvasksagen har haft store konsekvenser også for ledende medarbejdere. Og det er endnu for tidligt at sige noget om de bøder, banken eventuelt står over for.

Det var i store træk sammenfatningen af budskaberne fra bestyrelsen på Danske Banks traditionelt langstrakte ordinære generalforsamling, der denne gang tog seks timer at tilbagelægge. Der var således ikke meget nyt under solen, hvis man ser bort fra tre nyvalg til bestyrelsen. OG en meget klar besked om, at Danske Bank – i forhold til kommende gruppesøgsmål fra utilfredse aktionærer fra flere forskellige lande, der søger erstatning for kurstab som følge af hvidvaskskandalen – grundlæggende mener, at banken har levet op til sine forpligtelser, og derfor ikke ser grundlag for at indgå forlig.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle