Danske Bank-formand beklager hvidvaskskandale

Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, erkender over for Ritzau Finans, at ledelsen var for længe om at opdage mulige lovbrud i Estland, og peger på, at han i sidste ende selv har det ultimative ansvar for håndteringen

RITZAU FINANS: Danske Bank var for dårlige til at hindre hvidvask i sin filial i Estland og for længe om at erkende omfanget af sagen.

Det erkender bankens bestyrelsesformand, Ole Andersen, over for Ritzau Finans.

Han understreger, at ingen i banken er fritaget i den undersøgelse, banken selv har sat i værk, men han udtrykker samtidig tillid til bankens topchef, Thomas Borgen, og den øvrige direktion.

"Vi må desværre konstatere, at vi historisk har været for dårlige til at forhindre hvidvask i vores filial i Estland. Der er ingen tvivl om, at vi var for længe om at opdage, hvad der foregik og komme til en erkendelse omkring omfanget af, hvad der er foregået."

"Det beklager vi selvfølgeligt dybt. Der er ikke så meget, vi kan gøre ved det, det er historisk, men vi gør alt, hvad vi kan, for at få rettet op på det," siger Ole Andersen til Ritzau Finans.

Formanden for landets største bank vil ikke komme ind på detaljer som, hvornår han selv blev orienteret om sagen eller hans viden om, hvem der vidste, hvad og hvornår.

"Men når det er sagt, så vil jeg også sige, at det ultimative ansvar for det her ligger hos bestyrelsen og i høj grad hos bestyrelsesformanden."

Og bestyrelsen vil ikke være sen til at tage eventuelle konsekvenser, påpeger han, men siger samtidigt, at det er for tidligt at vurdere, om sagen kan få konsekvenser for et eller flere direktionsmedlemmers ansættelsesforhold, herunder Thomas Borgens.

”Hvis det, du spørger mig om, er, om vi har tillid til Thomas Borgen, så vil jeg sige, at svaret er ja, og det gælder i og for sig også hele direktionen, for ellers sad de her ikke."

 

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle