Danske Bank forventer sigtelse i Frankrig

Danmarks største bank forventer påny at blive sigtet i Frankrig.
Danmarks største bank forventer påny at blive sigtet i Frankrig. (Foto: PR)

I forlængelse af finansmanden Bill Browders besøg i Købehavn torsdag, hvor han frembragte nye oplysninger i en fransk udløber af hvidvasksagen, meddeler Danske Bank her til morgen, at en fransk undersøgelsesdommer ’forventer’ at rejse sigtelse mod banken.

Bill Browder er en mand, der forstår at skabe opmærksomhed omkring sig. Det er en mand, der angiveligt har lagt sig ud med såvel russiske myndigheder som mafiaen, som han begge mener har snydt ham for milliarder, og en mand som har sat sig for at spore pengene via den lange række af banker, som han mener har hvidvasket de penge, han har mistet.

Den britisk-amerikanske finansmand har lagt sag mod adskillige banker, og det er angiveligt primært på baggrund af hans anmeldelse, at det danske bagmandspoliti har valgt at rejse sigtelse imod Danske Bank. Hver gang, Bill Browder frembringer nye detaljer fra hans research, og hver gang, han indgiver en anmeldelse, formår han at skabe gevaldig offentlig opmærksomhed. Således også i går, hvor han lagde vejen forbi København.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle